Na prvom godišnjem skupu Upravnog odbora Mreže mlade generacije Evropskog nuklearnog društva, Luka Stančev, predsednik Mreže mlade generacije Srpskog nuklearnog društva, je predstavljao naše Društvo. Ovaj skup, održan u Madridu, bio je dragocena prilika za upoznavanje s raznovrsnim inovativnim projektima, među kojima se ističu Nuclear4Climate, Innovation4Nuclear, ENS YGN Nuclear Congress i mnogi drugi. Učešćem na sastancima ENS YGN stvaramo prilike za saradnju sa kolegama iz Evrope na aktuelnim projektima.

Svake godine, prilikom formiranja redosleda predstavljanja aktivnosti društava članova ENS YGN, bira se novi kriterijum, a ovoga puta je poseban akcenat bio stavljen na učešće žena u nuklearnim naukama. S ponosom ističemo da je SND postiglo zapaženih 50%, što je najviše među evropskim društvima.

Čestitamo domaćinima skupa iz Mreže mlade generacije Španskog nuklearnog društva na izuzetnom radu i odličnoj organizaciji događaja. Njihova predanost i profesionalizam doprineli su uspehu skupa, i upućujemo im iskrene čestitke na besprekornoj organizaciji.

Radujemo se budućim projektima i saradnji sa ENS YGN.

Podržavamo Luku da nastavi aktivno da nas predstavlja u ENS YGN.