Na generalnoj skupštini Evropske mreže za nuklearno obrazovanje ENEN, održanoj u Briselu, predsednik Srpskog nuklearnog društva, prof. dr Koviljka Stanković, predstavila je naše udruženje. Predlog za učlanjenje SND u ENEN, generalna skupština je jednoglasno usvoijla.

Cilj ENEN-a je očuvanje i razvoj ekspertize u nuklearnom obrazovanju. Realizacija se ostvaruje kroz saradnju između univerziteta, istraživačkih organizacija, strukovnih udruženja i svih drugih zainteresovanih
organizacija, u oblastima nuklearne energije, zaštite od zračenja, medicinske fizike i upravljanja radioaktivnim otpadom. Iz svih ovih oblasti, ENEN trenutno ima 15 aktuelnih projekata finansiranih od strane EURATOM-a i Evropske komisije. Pod okriljem ENEN-a sada se nalazi 96 institucija, koje su većinom iz evropskog visokoškolskog obrazovnog prostora.

Ponosni smo što smo u prvoj godini našeg rada postali članovi Evropskog nuklearnog društva ENS i Evropske mreže za nuklearno obrazovanje ENEN.

Pozivamo sve institucije u Srbiji čija je delatnost u oblasti primena jonizujućeg zračenja da nam se priključe u radu, kako bismo zajedno doprineli očuvanju i razvoju nuklearnog obrazovanja.